Utveckla din kreativa sida

Att vara kreativ har alltid varit en stor del utav mitt liv. Ända sen jag var liten har jag lagt pärlplattor, skrivit egna låtar, målat blommor på baksidan av matteläxan och dansat till pappas jazzmusik i vardagsrummet. Att alla dessa saker kan sumeras med ett och samma ord; kreativitet, lärde jag mig inte förens i nian av min musiklärare. Han beskrev att det finns oändligt många sätt att utrycka sina känslor och att det inte finns några regler.

Vilka sätt kan man utrycka sig på?

Som sagt, det finns inga regler när det gäller kreativtet. Det finns en hel drös med olika kreativa sätt som man kan utrycka känslor med.

Först och främst är skrivandet en sak som är perfekt för att få ner dina känslor, tankar och idéer. Är du mer abstakt så kanske att måla passar bättre. Att släppa alla spärrar , stuntra i hur resultatet blir och bara låta penseln fara över pappret är ett bra sätt att utrycka det man har inom sig.

Är du intresserad av musik är även detta en perfekt väg för att utrycka sig! Att bara sätta sig vid ett piano och låta fingrarna söka sig över tangenterna är det ultimata sättet att utrycka sig på.

Tips för att utveckla din kreativitet

Vi alla känner nog till frustrationen när man känner att man inte har någon kreativitet kvar. Mitt största tips om du befinner dig i detta tillstånd är att fånga inspiration ifrån andra. Helt enkelt att utnyttja andras kreativtet!

Genom att kolla på vackert gjorda filmer i tvsoffan, lyssna på fin musik i hörlurarna, observera häpnandsväckande tavlor på museeum eller bara genom att bläddra i morgon tidningen – finn inspiration i allt du gör.