Om Mig

Hej allesamans! Jag har tänkt på det här med att skaffa blogg väldigt länge och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och tagit tag i det! Så här har ni den: min, Sofias, alldeles egna blogg.

Bakrund

Jag heter då Sofia, jag är 24 år gammal och bor för tillfället i Stockholms innerstad i en liten etta. Istället för en tv-soffa har jag ett piano och istället för vackra tapeter har jag oändligt med konstverk som täcker väggarna.

Jag har precis avslöjat mina två stora passioner: konst och musik. Det är mina två största intressen i livet och därav kommer denna blogg till störst del handla om just konst och musik. Sedan kommer jag givetvis publicera inlägg med annat innehåll bestående av saker jag finner intressant!

Hur började mitt intresse för konst och musik?

Jag är uppvuxen i en familj där att vara kreativ alltid tagit stor plats. Min mamma var serietecknare och min pappa spenderade dag ut och dag in vid sin gitarr under min barndom. Att växa upp med en positiv inställning till konst och musik har verkligen fått mig att uppskatta och förstå skönheten i allt från vackra tavlor till vackra toner!

Bakgrunden till musikintresset

Under min uppväxt har jag prövat massa olika instrument. Under grundskolan gick jag på blockflöjt, fiol, trummor, piano… Ja, allt ni kan tänka er. Jag har alltid varit intresserad av olika instrument och har alltid funnit ett lugn i att kunna slå mig ner och få ut vackra toner när det behövs.

Bakrunden till konstintresset

Min mamma är, som jag nämnde tidigare en serietecknare och ända sedan jag var ett litet, litet barn har jag fått sitta med när hon skissat, tecknat och färglagt häftiga gestalter på papper. Det var min favoritsyssla; att sitta bredvid mamma när hon jobbade.

Det var inte förens jag gick i sexan som jag faktiskt insåg hur roligt det var att måla och det var även då jag förstod varför mamma älskade sitt jobb så mycket. Min bildlärare gav oss i uppgift att måla en teckning som representerade våra känslor just nu i denna stund. Jag blev fascinerad över hur lätt det var att få ner allt i min hjärna på ett papper. Det var en riktig aha-upplevelse. Sen dess har jag alltid tagit till mig utav konsten för att utrycka mitt mående och mitt psyke.

Mitt spelintresse

När jag fyllde 18 så började jag inse att det gick att tjäna lite etxra pengar via spel online. Det är ingen stor del av mitt liv men med jämna mellanrum så spelar jag gärna. Det ska också finnas lite pengar över som jag kan satsa på spel så gör jag det gärna. Poker är det som jag är bäst på och där finns det i alla fall för mig störst pengar att vinna. I och med att jag klivit in i den värld som är casino så har jag upptäkt flera roliga spel som jag gärna skriver om. 

Det var allt för denna gång! Hoppas ni kommer tycka om min blogg och kommer fortsätta att följa den.