De bästa albumen 2016 enligt mig

  1. Britney Spears ”Glory”

Britney Spears hade sin storhetstid under sent 90-tal till mitten av 2000-talet, men har faktiskt inte lagt av med musiken och släpper fortfarande album. Även om låtarna på ”Glory” inte når upp till samma popularitet som hennes tidiga låtar och album, är detta ett mycket bra album med framförallt poplåtar i ett lite lugnare tempo. Britneys sound är dock sig likt, och Britney som hunnit fylla 35 år arbetar idag bland annat med en egen show i Las Vegas.

  1. Cherrie ”Sherihan”

Svenska Cherrie Hersi är 24 år och uppväxt i Stockholmsförorten Rinkeby. Hennes låtar beskriver verkligheten för många ungdomar i orten, och låten ”Tabanja” som är slang för vapen, handlar om unga killar som inte ser någon annan väg än kriminalitet. Ett mjukt och intressant sound som påminner om de amerikanska soul och Rnb artisterna men på svenska.

  1. Kartellen ”Slutpläderingen”

Detta är den kontroversiella svenska rapgruppen Kartellens sista album och, rapparen Sebbe Staxx har i media bett om ursäkt för att han under åren som medlem i gruppen varit en så dålig förebild för ungdomar. Ett album med mer nedtonade låtar än tidigare album, och med viktiga budskap. När man inte skriker får man ofta sin röst mer hörd, vilket Kartellen i sitt slutliga album visar prov på.

  1. Tove Lo ”Lady Wood”

Riktigt bra och ganska lättsam musik för både den som gillar att dansa loss och ta det lugnt. Låten ”Influence” är ett samarbete med Wiz Khaliffa, och den starkaste låten är radioplågan ”True Disaster”

  1. Beyonce ”Lemonade”

Detta är Beyoncés sjätte soloalbum efter tiden med gruppen ”Destinys Child”, och är ett ganska tungt album om bland annat otrohet och hämnd. Det innehåller spår av Country musik vilket förvånade många då albumet släpptes. Beyoncé har varit med länge, och är i hemlandet USA något av en yngre Oprah Winfrey. Rubrikerna om henne handlar idag mycket om politik och svartas rättigheter, till skillnad från hennes tidiga karriär då musiken var lättstruken och poppig. Beyoncé är idag en mångsysslare och mångmiljonär, och vi har säkert mer att höra ifrån henne en lång tid framöver.