Hjälp för dig som tänker plugga efter sommaren

För dig som vill ta tag i studierna i höst finns det en del tips. Här sammanfattas det viktigaste som du bör tänka på. I Sverige kan du välja ett sammansatt program, eller läsa fristående kurser. Väljer du det senare alternativet, så kan du själv sätta ihop ett program av kurser du själv har valt.

Välj rätt utbildning

I Sverige kan du söka till alla universitet på antagning.se. Har du redan valt vad du ska plugga, så skapar du enkelt ett konto där och söker till utbildningen. Behöver du däremot mer tid att bestämma dig, kan du bläddra bland kurser och program på den här sidan.

Skaffa skolmaterial

Beroende på vad det är som du ska studera, kommer du dessutom behöva olika saker för att klara studierna. En sak du alltid behöver, oavsett inriktning på dina studier, är kurslitteratur. För att också få ett hum om vad det innebär så kan du ta en titt online.

Karriär eller intresse?

För dig som ännu inte har valt inriktning, finns det olika sätt att göra det. Antingen går du på vad du tycker verkar spännande och utvecklande, eller så prioriterar du en framtida möjlighet till karriär. I bästa fall kan de båda bli kombinerade!